• step1

  "A valtozasbejelento.hu segítségével egyszerűen és gyorsan elintéztem minden
  adatváltozást, ehhez még szabadságot sem kellett kivennem,
  megúsztam a sorban állást is."
 • step2
  Közműátírás
  Adatváltozás bejelentése
  Bejelentés több szolgáltató felé egy helyen
 • darkblurbg
  Akár mobilon vagy tableten is!

Kényelmes


Az íróasztalnál elintézhető, amiért korábban az ügyfélszolgálatra személyesen kellett elmenni.

Egyszerű


Egyszerre kitölthető az összes szükséges szolgáltatói űrlap egy egységes felületen.

Gyors


A néhány kattintással járó regisztrációt követően megkezdhető az ügyintézés.
Mi az a változásbejelentő.hu?

A változásbejelentő.hu oldalt közműátírások elektronikus ügyintézésére 2015-ben hozták létre olyan szoftverfejlesztési és adatkezelési területen dolgozó szakemberek, akik megunták az időrabló sorbanállásokat az ügyfélszolgálati irodákban. Emellett alapvető cél volt az is, hogy áttekinthető, érthető és jól kezelhető felületen a lehető legtöbbféle közműátírási kérelmet egyszerre lehessen kitölteni és benyújtani!

Az elképzelést visszaigazolta a gyakorlat: alapításunk óta regisztrált ügyfeleink száma átlépte a 25.000-et, és alapításunk óta minden évben növekvő számban több ezer sikeres közműátírást bonyolítunk le.Hogyan működik?

Egységes rendszerünkben összegyűjtjük és elektronikusan kitölthetővé programozzuk le a változásbejelentéshez megkövetelt különféle közmű űrlapokat, melyeket a lehető legnagyobb mértékben előkitöltünk számodra az ismétlődő úgynevezett törzsadatokkal: nevekkel, személyes adatokkal, címekkel. Neked az egyes űrlapokba csupán a közművenként változó felhasználói azonosítószámokat, a mérőórák számait és állását és a fizetés módját (e-számla átutalással vagy papírszámla postai csekkel) kell beírni! A beírt adatokból azután a szoftverünk készíti el a kész beadandó űrlapokat!

Az űrlapok kitöltését követően pedig elég egyszer feltölteni mindazokat a csatolt dokumentumokat (adásvételi/bérleti szerződés, birtokbaadási jegyzőkönyv, tulajdoni lap), amelyek a közműátírásokhoz szükségesek. A dokumentumfeltöltés során részletesen elmagyarázzuk, mit és miért kell feltöltened: sőt, kék infocsempéinkre kattintva a mintadokumentumainkból is választhatsz!

A dokumentumokat beküldéskor időbélyegzővel és hitelesített digitális aláírásunkkal látjuk el: ezért és személyes adataid bizalmas kezelése miatt van szükség a nevünkre kiállított, aláírt és letanúzott közmű ügyintézési meghatalmazásodra (minta belépés után az "Ügyintézési pult"-on a dokumentumtárban megtalálható)!Milyen esetekben használható?

Ingatlanok tulajdonjogának változásához kapcsolódó közműátírások ügyintézésére

 • adásvétel és ajándékozás
 • öröklés, vagyonmegosztás
Ingatlanokhoz tulajdonjogának megváltozása nélküli közműátírások ügyintézéséhez

 • bérleti szerződés megkötése
 • családtagok közötti közműátírás, szívességi lakáshasználat miatti átírások
Előfizetői adatváltozás bejelentéséhez (de az előfizető személye nem változik!)

 • névváltozás pl. házasság, válás, tudományos fokozat miatt
 • elérhetőségi adatok változása

Miért éri meg a változásbejelentő.hu oldalt használni?

A változásbejelentő.hu oldalt úgy építettük fel, hogy logikusan vezessen végig a közműátírás teendőin! Nem kell űrlapokat keresgélni, órákig utánaolvasni és megérteni, mit és miért kell kitölteni és feltölteni, hogy ne maradjon ki semmilyen elvárt feladat és dokumentum: hiszen legtöbben közülünk életünkben legfeljebb néhányszor találkozunk ezzel a feladattal!

Kifejezetten szeretjük intézni a "bonyolult" ügyeket: évek óta elmaradt átírásokat, örököstől vett, de még az évekkel azelőtt elhunyt tulajdonos nevén lévő közművek átírását, eltűnt bérlő nevéről a főbérlő nevére való közmű visszaírást, árverésen vagy elbirtoklással szerzett ingatlan közműátírását (hogy csak néhány érdekes példát mondjunk az elmúlt hónapokból). Ha ilyen ügyed van, fordulj bátran ügyfélszolgálatunkhoz!

Az alapos előkészítésnek hála, igen magas nálunk az azonnal sikeres átírások száma. Ha viszont mégis hiánypótlást kér be valamelyik közműcég, akkor ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll a megoldással! Az ügyfélszolgálat minőségére nagy hangsúlyt fektetünk, amiről néhány ügyfélvéleményt is feltettünk a főoldalunk alsó részére: reméljük, nemsokára a Tiédet is ott láthatjuk!

Egyszerűsítsd az ügyintézést és próbáld ki szolgáltatásunkat még ma!Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre